Morsans Måndag Starts Now


Introducing "Morsans Måndag"


Nu alla kära små människor. Det är måndag.

Morsans måndag.

Tanken är ju, att jag, Miss ElliGant, ska "blogga" på måndagar.

Totalt dominera allt och alla.

Kanske till och med att ni lär er något.

Rent av lite stil. Lite manér. Jag är ju en äldre dam av klass. Grace. Jag har erfarenhet.

Det kan bli så att jag utlyser en tävling?

Det kan vinnas fina priser. (Presentkort på Ullas Hår & Tår)

Jag kommer att dela med mig av min gedigna kunskap i vett och etikett.

( ja, det är jag som har lärt upp både Magdalena Ribbing och Elisabeth Tarras Wahlberg)


Först ut i denna Galainvigning av " Morsans Måndag" är hör och häpna.....

Ett recept ur min digra samling. ( Nej. INTE på svamp)


Morsans Eclaire De Plumme de ma tant


Detta behöver du inhandla ( Helst i Östermalmshallen)


2 ägg

50gr smör eller margarin

2½ dl vetemjöl

2 dl socker

2tsk bakpulver

2tsk vaniljsocker

1 dl ströbröd till formen.


Gör så här.

Smällt Chokladen i micron.( Philips)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.( Förslagsvis tillverkad av Willeroy& Boch. Tysk krigskvalité)

Strö över anjovisen och häll på grädden

Blanda om allt med en nysilver sked från Svenskt Tenn.

Häll upp i små kokotter. Bör vara ugnssäkra, då dem ska in i ugnen snart.

( Min ugn är splitter ny. Poggenphol.)

Låt gräddas i 5 minuter på varje sida.

Pensla med Cognac.

Håll kotletterna över öppen eld.

Toppa med kolasås och flambera.

Lycka till!




Plötslig får jag känslan av att jag missat nått i detta recept.....Ja just det.

Efter du stjälpt upp kakan så strö över lite nötter...

Garnera med en dillkvist.?


Hoppas att ni nu får tillfälle att provbaka detta under dagen.

Jag återkommer i kväll.

Då ska jag grundligt berätta om min förlossning.

Det ni!


Morsan







Kommentarer
Postat av: Mirre

den kakan ska genast testbakas..lillebror fyller i dag och kommer säkerligen uppskatta den :)

2008-09-15 @ 07:32:28
URL: http://www.hanky.se/HemmafruM
Postat av: Sussie från Hanky

Hm hm hm,det låter synnerligen intressant med vaniljsocker,ansjovis,kola och choklad tillsammans.

Om jag bakar den, vill du komma och provsmaka då?

Jag serverar danskt körsbärsvin och sherry till kakan

/Susanne

2008-09-15 @ 11:08:08
URL: http://hem.passagen.se/susannestromstedt/
Postat av: Sussie från Hanky

Nä, nu vill jag att det blir kväller så jag får höra om förlossningen. Så kanske jag återgäldar med att berätta om min snygga gynläkare oh la la

2008-09-15 @ 14:18:55
URL: http://hem.passagen.se/susannestromstedt/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0